15.11.2016. 17:30
2
"Ne mogu vam otkriti kako je reagovao Džeko nakon utakmice"
I dva dana nakon utakmice, osjeti se gorak okus zbog svega što se izdešavalo na stadionu Karaiskakis.

Nesportsko ponašanje na tribinama, porovokacije od strane grčkih navijača trajali su svih 90 minuta. Na terenu je slika bila nešto bolja po naš tim, sve do kobne 95 minute i izjednačujućeg pogotka kojeg su domaćini proslavili na način kao da su osvojili jedno veliko takmičenje, a i kako ne bi, kada su “otkinuli” bod reprezentaciji koja je po kvalitetu trenutno dvije klase ispred njih.

Atmosfera u svlačionici našeg tima nakon izgubljena dva boda bila je veoma loša. Zavladao je muk i osjećaj razočarenja na koji se niko od reprezentativaca i članova stručnog štaba sigurno nije mogao prilagoditi. Tu situaciju za Source opisao je trener golmana u našem A timu Adnan Gušo.

"Situacija je bila kao da smo izgubili, svi smo bili razočarani, a i kako ne bi, imali smo tri boda u džepu. Međutim, naši igrači su veliki profesionalci i iz ovoga će izvući pouku. Na provokacije grčkih navijača mi na klupi nismo mogli reagovati, jer smo uglavnom bili fokusirani na ono što se dešavalo na terenu. Sudija nije bio nivou i prema mom mišljenju,on je odigrao ključnu ulogu u ovoj utakmici, oštetio nas je u nekoliko situacija", izjavio je Gušo.

Kapiten Edin Džeko je nakon incidenta na terenu isključen prije vremena, zanimalo nas je kakva je bila njegova reakcija poslije svega što se desilo.

"Riječ je o čistoj provokaciji od strane grčkih igrača, njegova reakcija u toj situaciji je opravdana, jednostavno morao je braniti svoj autoritet na terenu. Kako je on reagovao u svlačionici, ne mogu vam otkriti, jer sve što se desi u svlačionici, ostaje u svlačionici, takve stvari nisu za javnost", rekao nam je Gušo.

Prema Gušinim riječima sada treba smiriti strasti, kako bi mogli ostati na koncetrisani na nastavak kvalifikacija. Revanš protiv Grčke igra se u Junu 2017. godine. Nogometni savez BiH danas se oglasio priopćenjem povodom dešavanja u Grčkoj u kojem je istaknuto da dva saveza treba da ostanu u prijateljskim odnosima, a i bez obzira na negostoprimstvo koje smo doživjeli, Grcima se ipak treba revanširati na sportski način.

"Ima još mnogo da se igra, a mi ćemo njih dočekati sportski. Dokazali smo da smo bolja reprezentacija i iz te utakmice očekujemo tri boda. Ukratko, dođite, vidite i izgubite", zaključio je Gušo.

Šanse našeg tima su i dalje velike kada je riječ o drugom mjestu u grupi. Evidentno je da smo nakon Belgije najkvalitetnija reprezentacija. Proslavljeni  as FK Sarajevo Predrag Pašić, izjavio je za Source da  Grčku treba zaboraviti i fokusirati se na nastavak kvalifikacija.

"Vidjelo se da smo bolja ekipa na terenu, to ćemo im vjerujem potvrditi u revanšu u Zenici. Treba im dokazati da smo gostoprimljivi, za razliku od njih. Pravi put treba da bude pobjeda na terenu, uz dostojanstveno i sportsko navijanje", rekao je Pašić.


Slikovni rezultat za predrag pašić
Predrag Pašić

Pašić smatra da je naša reprezentacija zaista sazrela kao ekipa, a raduje primjetno zalaganje svih igrača na terenu. Međutim, kratka klupa se nekada ispostavi kao glavna boljka našeg tima.

"Našem timu fali još četiri ili pet igrača koji kvalitetom mogu parirati Edinu Džeki ili Miralemu Pjaniću. Nažalost nemamo lepezu igrača istog kvaliteta. Ovi ostali igrači koji popunjavaju tim  su neki prosjek, a da bi bili vrhunska reprezentacija to ne smije biti tako", izjavio je Pregrag Pašić.



Novinar: Admir Oručević
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.