23.11.2016. 11:06
0
Alen Hajdarević: Senaid je moj spasilac, omogućio mi je novi život
Prije nekoliko dana pisali smo o Senaidu Salkičeviću, momku koji je još kao dječak u toku ratnih dešavanja u BiH, ostao bez noge od noge od jedne agresorske granate.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Kada je riječ o Alenu Hajdareviću , to je čovjek kojem je Senaid Salkičević uz pomoć svojih nekoliko prijatelja omogućio dolazak u Njemačku, kako bi mu obezbijedio odgovarajuću protezu. Napomenimo, Alen je prije pet godina u saobraćajnoj nesreći ostao bez lijeve noge. Našoj redakciji prepričao je kako se dogodio  taj tragični događaj u  njegovom životu. 

"Dan kada se sve to desilo ja sam išao u ribolov u koji sam krenuo sa motorom koji je imao 50 kubika. Nedaleko od moje kuće desila se nesreća. Momak je sa autombilom prešao u moju traku na cesti. Blatobranom od automobila me zakačio, a nakon pada odmah sam znao da od moje lijeve noge nema ništa. U bolnici sam bio duži period, ali uglavnom ostala je živa glava što je najbitnije", priča nam Alen.

Nakon nesreće , kako nam je rekao nije bio svjestan šta se zapravo desilo.

"Trebalo je da prođe neko vrijeme, da se priviknem da noge više nema. Više sam se pribojavao kako će moja porodica reagovati, ali kako to obično biva u takvim situacijama, porodica vam je najveća podrška, a tako je bilo i u mom slučaju", govori Hajdarević.

bato-1

Šok zbog svega što se desilo trajao je duže vremena, a istakao je kako nije zadovoljan načinom na koji se državne strukture odnose prema invalidnim osobama u BiH, to je dobro osjetio na svojoj koži.

"Država je malo gluha za takve slučajeve. Ja sam na svojoj koži osjetio taj tretman. Smiješno je da sam ja morao doći do biroa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Zahvalnost dugujem svom poslodavcu Ibrahimu Ibrahimoviću koji mi je izašao u susret i vratio me na posao. Ne znam kako bi završio da njega nije bilo", riječi su Hajdarevića.

SUSRET SA SENAIDOM

"Na jednom portalu pročitao sam da tekst o Senaidu u kome je pisalo da je obećao da će pomoći nekom iz BiH ko nema nogu da dobije odgovarajuću protezu. Kontaktirao sam ga preko Facebooka. Nisam imao velika očekivanja, jer znam da je mnogo ljudi u BiH koji dijele moju sudbinu. Kada mi se javio i rekao da želi da pomogne upravo meni, ostao sam zatečen, ne mogu vam opisati sreću koju sam u tom trenutku osjećao. Senaid je moj spasilac, omogućio mi je novi život. On je dokaz da još uvijek ima dobrih ljudi, koji će vam pomoći ne tražeći ništa za uzvrat. Ne mogu mu se dovoljno zahvaliti za sve što sam doživio tokom svog boravka u Njemačkoj. Svi njegovi prijatelji su mi mnogo pomogli, a posebno Edin Čaušević koji je sjajan čovjek", rekao nam je Alen.


Edin Čaušević i Alen Hajdarević

"Ja se nikad nisam predavao i imam osjećaj da je to Senaid i prepoznao, jer je i on veliki borac u životu, a prošao je sličnu sudbinu kao ja. Ja sada mogu normalno hodati, ne moram upotrebljavati štake. Drugim riječima drugi put sam se rodio", zaključio je za kraj razgovora Alen Hajdarević.



Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.