24.11.2016. 14:36
0
KK Bosna "ostaje na aparatima": FIBA produžila rok otplate duga
Svjetska košarkaška krovna organizacija (FIBA) produžila je rok otplate duga KK Bosna za još 3 sedmice. Drugim riječima Bosna će još najmanje 21 dan funkcionisati kao sportski kolektiv.

Kontaktirali smo direktora KK Bosna, koji je izrazio zahvalnost  FIBA-i na razumjevanju prema problemima u kojima se našao ovaj košarkaški klub.

"Mi smo zamolili FIBA-u da nam izađe u susret, kako bi mogli riješiti makar jedan od problema u kojima se trenutno nalazimo. Sjajna je stvar što su tamo ljudi koji očigledno imaju razumjevanja prema situaciji u kojoj se nalazimo", izjavio je Krupalija.

 Krupalija kaže da treba odmah početi sa potražnjom za potrebnim finansijskim sredstvima.

"Mislim da ćemo već u ponedjeljak objaviti model kojim ćemo pokušati namaknuti određena finansijska sredstva da se taj dug riješi. To je prvi u nizu problema na kojima moramo raditi", riječi su direktora Bosne.

Na pitanje da li je u skorije vrijeme uspio razgovarati sa Nikolom Vučurovićem, direktor Bosne nam je dogovorio.

"Ja sam jučer sjedio s njim u Podgorici. Obavili smo jedan razgovor koji je bio konkretan i otvoren, stavovi su se malo približili, ali dok se problem ne završi odgovarajućom papirologijom, ne može se reći da je problem riješen, rekao je Krupalija.

 Elemedin Konaković je dao jedan intervju u domaćim medijima u kojem je između ostalog rekao da je za vrijeme njegovog direktorskog mandata u KK Bosni sve funkcionisalo u najboljem redu.

"Ja nisam stručnjak finansijske forenzike da znam kakvo je tačno stanje stvari. Mislim da treba neko iz struke da pređe preko svih tih gomila papira i da se jednostavno za sva vremena podvuče crta i vidi se kako je ko poslovao", govori Krupalija.

Ono što je zanimljivo je da je su i Elmedin Konaković i Admir Bukva izjavili da su čak spremni stati i pred detektor laži kako bi dokazali svoju nevinost.

"To meni zvuči onako za neki Holivudski film, mislim da se to prije može riješiti kako sam rekao uvidom u cjelokupnu dokumentaciju", potvrdio je Krupalija.




Novinar: Admir Oručević



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.