23.5.2017. 12:50
0
Heroj koji je spasio sedam ljudskih života: Krvav i izgreban došao na dodjelu nagrada za ličnost godine
O Zoranu Mijiću iz Bosanske Dubice pisali smo već dva puta. U svom kraju Mijić je poznat kao heroj i ljudina. Pitate se zbog čega!?

U toku svog žvota Mrmi kako ga nazivanju njegovi prijatelji je čak šest puta našao u različitim situacijama gdje je morao spašavati tuđe živote. O njegovim životnim avanturama, kako rekoh, pisali smo i ranije, a ove priče možete pročitati OVDJE.

Za sve ono što ga je "snašlo" u životu Zoran je na prestižnoj manifestaciji "Večernjakovog pečata" bio jedan od nominovanih za ličnost godine. Na kraju je u konkurenciji od 150 nominovanih, tako reći heroja,  Mijiću pripalo drugo mjesto.

Potpuno zasluženo reklo bi se. Čestitike su stizale sa svih strana, između ostalih od Mladena Ivanića, Miroslava Lajčaka kao i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Sigurno će zvučati nevjerovatno, ali na putu u Mostar na dodjelu pomenutih nagrada, sudbina se još jednom poigrala sa Mijićem. Za Source portal Zoran je ispričao šta mu se tačno desilo.

"Na putu prema Mostaru u blizini Tomislavgrada pred mojim očima desila se teška saobraćajna nesreća. Došlo je do direktoog sudara dva vozila. U jednom od njih bile su dvije sestre, koje su ovom prilikom izvukle deblji kraj. Sa mnom je bio sin od mog brata, koji mi je pomogao da izvučemo unesrećene djevojke iz vozila. Jedna od njih bila je u prelomima, ali je bila svjesna, dok je druga bila bez svijesti i nije davala znakove života. Uspio sam je oživjeti, a u tim trenucima stigla je i policija iz Tomislavgrada, kao i Hitna služba koja je preuzela brigu o nastradalim djevojkama", govori nam Zoran Mijić.


Kako nam je rekao, Mijić je nakon ovog događaja završio sa velikim brojem ogrebotina, a njegovo svečano odjelo u kojem je trebao primiti nagradu bilo je krvavo.

"Završio sam sa velikim pritiskom, a moje ruke su bile izgrebane. Prebacili su me u Dom zdravlja u Posušju, gdje su me nakon ukazane pomoći pustili, jer sam morao stići na "Večernjakov pečat". Pri povratku sam dobio informacije da su djevojke dobro i van životne opasnosti, i to je za mene najveća nagrada, zaključio je heroj iz Bosanske Dubice Zoran Mijić.



Novinar: Admir Oručević



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.