14.7.2017. 16:12
16
Majka preminulog Đorđa Lazarevskog: Moje dijete su ubili policajci. Ne branim ga, ali i meni da su to uradili sva vozila bi im demolirala
Đorđe Lazarevski je preminuo krajem juna nakon što su ga priveli službenici PS Crkvice. Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti u BiH. Kako su brojni mediji prenijeli nakon tragičnog događaja, Lazarevski je preminuo zbog šoka koji je doživio u policijskoj marici.

Porodica i prijatelji preminulog Đorđa optužuju policajce za njegovu smrt. Shrvana bolom zbog gubitka sina, majka Đorđa Lazarevskog, Sandra Lazarevski, za Source je izjavila kako su prisutni gledali smrt njenog  djeteta.

"Nisu mi dali da potpišem obdukciju, ni da ga vidim prije obdukcije. Nisu nikakvo odobrenje od mene tražili. Možda zbog vjerskih razloga nisam željela da se ta obdukcija uradi. U nalazu piše da je uzrok smrti nepoznat, a potom da je smrt nastupila predoziranjem. Mnogi doktori kojima sam pokazivala te nalaze ne mogu da vjeruju šta je u njima napisano. Po samom tijelu se mogu vidjeti da je dijete izudarano" riječi su Sandre Lazarevski.
 
Sandra kaže je Đorđe ubijen. Postavlja se pitanje zbog čega se Đorđe zapravo popeo na kola Hitne pomoći.

"Tri Zeničanina su ga napala kada je krenuo u toalet, prije toga su ga vrijeđali govorivši mu da je Srbin iz Sarajeva, zbog čega je i došlo do sukoba.  Kada ih je razdvojila, policaja je Đoleta šutala nogama, tom prilikom mu je pozlilo, ali policajci nisu dali Hitnoj pomoći da mu pomogne. Đorđe je molio za pomoć i govorio da su njega napali. Tek kasnije su pustili i dobio je kisik. Jedan od svjedoka je rekao kako je čuo da medicinari govore 'ovo dijete samo što nije umrlo. Momci sa kojima se sukobio nestali su sa lica mjesta. Nakon što je došao sebi popeo se na vozilo Hitne pomoći zbog ljutnje, jer mu prije toga nisu htjeli pomoći. Ne branim ga što je moje dijete, ali meni da su to uradili i ja bi im sva vozila demolirala", govori Sandra Lazarevski.

Sandra Lazarevski smatra kako bi telefon njenog sina do kojeg još nije uspjela doći, mnogo toga pokazao, jer na drugom snimku se vidi, da je Đorđe sve snimao dok su ga policajci nagovarali da siđe sa kola Hitne pomoći, tvrdi Sandra Lazarevski.


Novinar: Admir Oručević



16
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.