13.12.2017. 10:29
3
Uzrok sinoćnje drame na Alipašinom polju: Opušak je pao kod Hanke na balkon i zapalio stvari
Jučer je oko 18:40 sati na Alipašinom polju na Trgu međunardonog prijateljstva na broju 6. izbio požar. Požar je krenuo sa balkona stana Hanke Avdić.

Vlasnica nije zadobila teže povrede, a ostali stanari su na vrijeme evakuirani.

"Požar se dogodio na petom spratu. Vatra je zahvatila i stan na šestom spratu. Dvojica naših pripadnika tražili su pomoć zbog udisanja dima. 0sim vlasnice stana, nemam informaciju da li je bilo još povrijeđenih osoba, rekao je za Avaz dežurni operativni u MUP-u KS.

Kako je saopšteno požar je gašen sa pet  vatrogasnih ekipa. Vlasnicu Stana Hanku Avdić medicinski su zbrinuli pripadnici Hitne pomoći. Poslije je prevezena na Kliniku urgentne medicine, gdje je nakon pregleda ustanovljeno da nije imala težih povreda.

Ostali stanari proveli su dramatičnu noć. Sa strahom su gledali gašenje požara. 30 stanara je na vrijeme uspjelo izaći iz zgrade, zahvaljujući ostalim komšijama koji su ih upozorili na požar.

Slikovni rezultat za pozar alipasino polje

"Mladići su aparatima pokušali da ugase požar, ali nisu uspjeli. Svi smo izažli iz zgrade niko nije ostao. Prvo je došla policija, a onda vatrogasci i Hitna. Za pet minuta svi su bili tu, stvarno brzo su došli. Kažu da je opušak pao kod Hanke na balkon i zapalio stvari. Čuli smo da je uništen Hankin, ali i stan na šestom spratu", izjavio je za Avaz stanar Mithat Grcić.

Slikovni rezultat za pozar alipasino polje


Još tri mladića su također zatražila pomoć zbog udisanja dima. Požar je lokaliziran u 19:23 sati. Električna energija je isključena zbog sigurnosti, a uviđaj bi trebao pokazati i tačan uzrok požara.


Novinar: Admir Oručević

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.