20.6.2018. 12:41
0
Kako se boriti protiv smrtonosne bolesti od koje u BiH godišnje oboli oko 1500 ljudi: Prvi simptomi su iskašljavanje krvi i duge upale pluća
Korištenje duhana u razvijenim zemljama i u zemljama u razvoju predstavlja najčešći uzrok smrti i invalidnosti koji se može efikasno spriječiti.

Karcinom pluća zauzima prvo mjesto i predstavlja najčešći uzrok smrti od malignih oboljenja, a svake godine od ove bolesti u svijetu oboli više od 1,6 milijuna ljudi, dok u prema nekim podacima BiH godišnje oboli oko 1.500 osoba.

Prof. dr.sci. Gordan Srkalović u Sarajevu jučer je održao veoma važno predavanje na temu "Rak (karcinom) pluća: Bolest koja se može spriječiti".

Na svom predavanju dr. Srkalović je istakao da se više od 8.600 smrtnih slučajeva godišnje u BiH prepisuje bolestima vezanim za potrošnju duhana, ali isto tako naveo da se rak pluća može spriječiti ukoliko se ova bolest dijagnosticira na vrijeme.

Ekipa Source portala bila je na ovom predavanju. U video prilogu možete pogledati šta smo zabilježili našom kamerom.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.