22.6.2018. 10:56
5
"Imale su povrede kao da ih je voz udario, a ne putničko vozilo. Nepojmljiv je nalaz da udar od 65 km/h može odbaciti pješaka 30 metara i da mu pri tome svaka kost u tijelu bude polomljena"
Saslušanjem Milana Vujanića, vještaka saobraćajne struke iz Srbije, kojeg je angažirala odbrana Sanjina Sefića, nastavljeno je suđenje za saobraćajnu nesreću 10. oktobra 2016. godine u Sarajevu, u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč. U svom iskazu Vujanić je rekao da je Sefić kobne večeri vozio brzinom 65 km/h kada je udario nesretne djevojke.

Pojasnio je da je na osnovu oštećenja na Golfu, te povreda djevojaka iz obdukcionog nalaza došao do podatka da je Sefić vozio 65 kilometara na sat, kao i da je prema izjavam svjedoka vidjljivost bila samanjena jer je padala jaka kiša.

Tužilaštvo KS je u cijelosti odbacilo nalaz ovog vještaka tvrdeći kako je u njemu bio pristrasan i da ga je radio, kako je i rekao, u korist optuženog, te da nije u skladu s pravilima struke. 

Advokatica porodica Selme Agić i Edite Malkoč govorila je za Source. U video prilogu poslušajte šta je rekla za naš portal.

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.