28.6.2018. 15:30
6
"Ko će koga optužiti u BiH kad se svi vode politikom, 'Ne diraj ga naš je'. Ja im kažem da će odgovarati svi koji su učestvovali u ovome i policajci i tužioci"
Skupština KS nije usvojila Izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2017. godinu, a koji je 7. maja povučen sa dnevnog reda jer zastupnici nisu htjeli raspravljati bez prisustva glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić.

Tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda u sali je bilo 20 zastupnika, a u skupštinskim klupama sjedio je i otac ubijenog mladića Dženana Memića, Muriz Memić.

Muriz Memić se 7. maja obratio zastupnicima da mu pomognu u njegovoj borbi da sazna istinu o smrti svog sina i da ne usvoje Izvještaj.

Burzić je prisustvovala sjednici i raspravi te je odgovarala na pitanja zastupnika.

"Mene je više uvrijedilo najviše  ponašanje Dalide Burzić, čim joj se spomene slučaj Dženan Memić ona se počne smijati", izjavio je Muriz Memić koji dodao kako mu je bolno gledati da se glavna tužiteljica smije dok govori o smrti njegovog sina.

Razgovarali smo  Murizom Memićem o novim aktuelnostima vezanim za slučaj "Dženan Memić". 
Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Sninamtelj i montažer: Almir Biber

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.