16.7.2018. 12:00
3
"Pa tako se ponašao i Tuđman. Kolinda je pokazala spontanost, entuzijazam i samo zli jezici mogu to okarakterisati krivo"
Spuštena je zavjesa na najveću nogometnu svjetsku smotru. Titula prvaka zasluženo ili ne, po drugi puta u historiji pripala je Francuskoj.

Iako će mnogi reći da je Hrvatska jučer odigrala možda i najbolju utakmicu na prvenstvu, ipak je rezultat taj koji se na kraju najviše vrednuje. Ocjene su da je Hrvatska odigrala veliko, historijsko finale, u kojem se držala hrabro.

Selektor hrvatskog nacionalnog tima Zlatko Dalić ovim rezultatom nadmašio je svog učitelja, trenera svih trenera, Ćiru Blaževića. Upravo je Ćiro sa reprezentacijom Hrvatske slovio za najuspješnijeg trenera hrvatskog nacionalnog tima, jer je još 1998. godine na Svjetskom prvenstvu bio treći. Taj epitet zasluženo sada pripada Daliću, čovjeku koji je od poptpunog nogometnog anonimusa postao svjetski priznat stručnjak.

U izjavi za Source portal riječi hvale za Hrvatsku i njihovog selektora imao je upravo Miroslav Ćiro Blažević.

"Hrvatska je apsolutno zaslužila da bude šampion, i zato nam je svima teško što u tome nismo uspjeli. To je nešto zbog čega ćemo žaliti cijeli život. Cijela planeta bila je uz Hrvatsku. Ipak, narod je ponosan na ove momke, biti drugi na svijetu nije mala stvar. Posebnu zahvalnost dugujemo Daliću koji je od ekipe koja je bila bez morala, bez autoriteta napravio veliki rezultat i zbog toga njemu pripadaju najveće zasluge za ovaj veličanstven uspjeh, izjavio je za Source portal Ćiro Blažević.

Mnogi Bosanci i Hercegovci navijali su za Hrvatsku tokom ovog Mundijala, naravno bilo je tu i nacionalitičkih, fašističkih ispada, poput onih u Širokom Brijegu.

"Nogomet i sport treba da budu razlozi da se svi ljubimo, volimo i vežemo, a ne da imamo kojekakve animozitete jedni prema drugima. Svakom sportisti je to strano i zato sam siguran da je ovaj uspjeh ujedinio sve humane ljude. Primitivizam i gluposti moramo zanemariti", govori Ćiro.

Na pitanje zbog čega ga nismo mogli vidjeti u Rusiji , Ćiro odgovara..

"Ja sam u ratu sam postojećim Savezom, pa nisam htio da se petljam tamo gdje nisam rado viđen", rekao je Blažević.

Posebnu pažnju javnosti nakon utakmice privukla je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je 'nesebično' dijelila zagrljaje i hrvatskim i francuskim fudbalerima.

"To je sve bilo spontano, pa tako se ponašao i Tuđman kad je Hrvatska bila treća u Svijetu. Ona je na taj način pokazala spontanost, entuzijazam i samo zli jezici mogu to okaraterisati krivo", zaključio je za kraj Ćiro Blažević.


Novinar: Admir Oručević


 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.