18.10.2018. 13:18
5
"Nedopustivo je da se bivši direktor OŠ 'Hrasno' kojeg smo morali 'smijeniti' pajserom i čekićem, ponovo prijavio na konkurs za direktora u toj školi"
Predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja Saudin Sivro govorio je za Source portal.

Početkom ove sedmice premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj potpisao je sa predsjednikom Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalnog odbora KS Saudinom Sivrom Sporazum o osnovici za obračun plaća radnika u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS za mjesece septembar, oktobar, novembar i decembar ove godine.

Ovim sporazumom utvrđena je visina osnovice u iznosu od 310 KM, te se na taj način malo primirila situacija na relaciji između prosvjetnih radnika i Vlade KS.

Sivro je istakao kako je potpisan sporazum koji je usaglašen 28. septembra ove godine, jer je Vlada KS ispunila sve ono što je Sindikat tražio, a naredni period najavljeno je i intenziviranje pregovora između Vlade i sindikata za utvrđivanje osnovice za 2019. godinu, saopćeno je iz Press službe KS.


Cijeli razgovor sa Saudinom Sivrom pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Almir Biber
Montažer: Emir Preljević

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.