20.11.2018. 15:40
9
"Sarajevska raja ili ti mahne ili ne mahne, prođe pored tebe i to je to. U Sarajevu je danas najmanje Sarajlija, vjerovatno 90% njih ne zna ni kako se ja zovem"
Admir Glamočak, glumac, reditelj i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, odškolovao je generacije uspješnih glumaca.

Kao glumaca, pamtimo ga po rolama u filmovima “Gori vatra”, “Ljeto u zlatnoj dolini”, “Dobro uštimani mrtvaci”, “Savršeni krug”, “Remake”… dok ga pozorišna publika pamti po ulogama u predstavama “Umri muški”, “Dame biraju”, “Buba u uhu”, “Pukovnik ptica”, “Kraj igre”, “Mjera za mjeru”, “San ljetne noći”.

U toku razgovora dotakli smo se novih epizoda serije 'Lud, zbunjen normalan', u kojima je pronašao svoje mjesto. S obzirom na njegov kvalitet, pitali smo ga zbog čega ga ranije nismo mogli gledati u ovoj kultnoj seriji?

Razgovarali smo i o politici. Za Source otkriva zbog čega se do sada nije, niti se namjerava u budućnosti politički angažovati kao neke njegove kolege.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Almir Biber
Montažer: Emir Preljević

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.