6.12.2018. 11:17
3
Poslušajte motivacioni govor uhapšenog generala Ramiza Drekovića: Svi mi smo potrošna roba ovog vremena i ove revolucije. Nemoj da mi se gunđa i da mi se priča..."
General Armije Republike Bosne i Hercegovine Ramiz Dreković uhapšen je jučer u jutarnjim satima. Pripadnici SIPA-e priveli su generala Drekovića po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine. On je, kako saznajemo, optužen, po komandnoj odgovornosti za ratne zločine počinjene na području Kalinovika 1995. godine.

Nakon njegovog sprovođenja u Tužilaštvo BiH Dreković je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

"Ramiz Dreković je u potpunosti negirao navode koji mu se stavljajuu na teret i tužilac će u toku dana predložiti pritvor zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke, a ročište će biti održano sutra", kazao je njegov branilac Mirsad Crnovršanin.

Ramiz Dreković rođen je 10. maja 1956. godine u Vesenićima, u općini Tutin. Poslije završene srednje škole upisuje vojnu akademiju koju završava 1980. godine u Banjoj Luci. Vojničku karijeru u bivšoj JNA započeo je u Bjelovaru, a samoincijativno je napušta u septembru 1991. godine u činu kapetana prve klase. Iz Bjelovara se vraća u BiH, u Bihać gdje se stavlja na raspolaganje Patriotskoj ligi. Međutim, napušta Patriotsku ligu i prelazi u Centar službi sigurnosti Bihać gdje obavlja poslove inspektora za odbrambene pripreme, te do početka rata radi na organiziranju otpora.

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo cjenjuje da se ovim činom još jednom ukazuje na kontinuitet stereotipa, maltretiranja i hapšenja branilaca BiH, te po ko zna koji put pokušava izjednačiti žrtva sa agresorom.

Penzionisani general Jovan Divjak o hapšenju generala Ramiza Drekovića govorio je za Source portal.

Cijeli razgovor možete poslušati u video prilogu.

 

U nastavku pogledajte motivacioni govor generala Ramiza Drekovića.

 


 


Novinar: Admir Oručević

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.