10.12.2018. 13:45
0
Priča mladog Sarajlije koji je sa samo 20 godina postao nastavnik: Imao sam neke poslovne ponude iz Dubaia, ali ne razmišljam o tome još. Želim da budem na zemlji, jer sve su to samo riječi
Mladi sarajevski gitarista Mirza Hatunić predstavio je nedavno svoj prvi spot za kompoziciju Serenata Espanola, te tako klasičnu muziku predstavio na jedan potpuno drugačiji način. Kompozicija je djelo Joaquina Malatsa, a nastala je krajem 19. stoljeća.

Kako je počeo da se sviranjem klasične gitare Mirza je otkrio za naš portal. 

Sviranjem pokušava se vratiti u prošlost, kada je to bila muzika elitnog društva. Danas joj se ne pridaje veliki značaj i pažnja. 

Međutim, njegov reperotar je raznolik. Od različitih muzičkih izvođača pokušava uzeti ono najbolje.

O njegovom uspjehu najbolje govori činjenica da je sa samo 20 godina počeo raditi kao nastavnik gitare, te tako svoje znanje i iskustva uspješno prenosi najmlađima.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.

U montaži priloga korišten youtube materijal: Hayat Produciton



Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.