26.12.2018. 14:23
1
"Udarali su me po genitalijama. Ćelija je bila očajna, pisoar i lavabo jedan pored drugog. Jedna službenica u policiji mi je rekla kako bi ona mene 'po kratkom postupku'"
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković danas je oko 13 sati pušten na slobodu.

Stanivuković je kazao da je prvi put bio uhapšen zbog presijecanja policijske trake, ali da ne zna zbog čega je drugi put uhapšen i da te odgovore traži i kao narodni poslanik.

Bio sam tu, nije bilo upozorenje. Niko od policije nije rekao imate 10-15 minuta da se sklonite. Je li Dragan Lukač koji kaže da nije bilo prekomjerne upotrebe sile zna da su me udarali po genitalijama. Mene su ovdje zadržali 24 sata  – kazao je Stanivuković tvrdeći da je psihički uznemirivan i u policijskom automobilu.

Rekao je da će doći i na večerašnji skup, jer podržava borbu za pravdu u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Telefonski smo razgovarali sa Stanivukovićem, cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.