5.2.2019. 11:15
5
"SDA je samoubilačka kamikaza u smislu: Država to sam ja, kad ja propadam, nek' sve ide sa mnom!"
Lideri BH bloka (SDP BiH, DF i Naša stranka) Nermin Nikšić, Željko Komšić i Predrag Kojović održat će danas sastanak na kojem će biti donesena odluka ili zauzet stav o ulasku u vlast sa SDA, HDZ BiH i SNSD-om.

"Jedna je stvar ući u koalciju sa njima, a sasvim druga zamijeniti jednu od njih, ostati u ringu sa druge dvije nacionalne stranke i sa njima se obračunavati. Bez obzira koliko je Bh. blok postao jak na u Kantonu Sarajevo, opet  nas na državnom nivou čekaju dvije nacionalne stranke, jer takav je Dejtonski Ustav", izjavio je za Source Damir Nikšić zastupnik SDP-a u Skupštini KS-a.

Nikšić smatra da najveća odgovornost nije na SDP, već da cijeli Bh. blok mora da shvati da je ulazak u sve strukture države sa promocijom mira i pomirenja njegov glavni zadatak.

"Mi po Ustavu moramo propagirati politiku pomirenja. To jedna od prvih stavki u preambuli Ustava i sve oni koji su radili na produbljivanju sukoba su neustavni i treba ih smijeniti,  a smijeniti ih ne možeš iz opozicije nego sa pozicije, tako što ih zatruješ mirom i pomirenjem. Oni su za 25 godina izostavili takve stvari, nisu pomirili narod, niti reintegrisali društvo", govori Nikšić.

Neusvajanje budžeta u Federaciji je veliki problem, pa su tako navodno iz Civilne zaštite istakli kako je njihov rad upitan, jer ne mogu  da iskoriste sve kapacitete kako bi pomogli građanima čiji su životi i imovina ugroženi elementarnim nepogodama.

"Još jednom vidite šta radi SDA, i to je još jedan od argumenata koji treba da pokažu da tu partiju treba izbiti sa pozicije. Očigledno je to neka samoubilačka kamikaza, u smislu, 'Država to sam ja, kad ja propadam, nek' ide sve sa mnom', drugim riječima to je sindrom ranjene zvijeri. Što se tiče izjava direktora Civilne zaštite, sve su to laži. 20 miliona KM svake godine ide na račun Civilne zaštite i to se akumulira, za 4 godine skupi se 80 milona KM koje se rasporede po kantonima i opštinama. Treba pitati načelnike i opštinare, na šta su potrošili pare?! Za to neko treba da odgovora! Mada se to sve zna, raja priča da su pare potrošene na neke derneke, terence i vikendice. Tog direktora Civilne zaštite treba pitati zašto laže, naravno da obmanjivanje javnosti putem medija ide veoma lagano, jer ljudi uglavnom nisu upućeni u pravo stanje stvari, kao ni u to gdje i kako se novac raspoređuje", zaključio je Nikšić.


(Admir Oručević)

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.