8.3.2019. 19:43
0
Ovo je priča o Omaru, slijepom trkaču!
Nekada je na turnirima brazilske jiu jitsue proglašavan najinspirativnijim borcem. Ovo je priča o Omaru Bojičiću, devetnaestogodišnjaku koji je u četvrtoj godini života bolovao pljuskavice, običnu, blagu dječiju bolest. Ipak, ona je na njega ostavila trajne posljedice. Vremenom je počeo da gubi vid, da bi u 12 godini života potpuno oslijepio.

Danas, iako lišen vida, nastavlja da se bori i zbog svog životnog stava i rezultata na sportskim borilištima predstavlja dobar primjer svima oko sebe. Zaljubljenik je u različite vrste sportova.

Aktivno se bavi goalballom, brazilskom jiu jitsuom, a u posljednjih nekoliko mjeseci i atletikom.

Član je Atletskog kluba ,,Novi Grad”, a trenira ga Elmir Ćerimagić. Trenutno se priprema za naredna takmičenja, a cilj mu je plasman na paraolimpijadu u Tokiju 2020. godine.

Njegovu priču možete pogledati u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.