19.3.2019. 12:21
0
"Nije tajna da Naser Orić ima dobre veze sa srpskim policijskim miljeom, koji su mu omogućili da pređe granicu..."
Fotografija objavljena na Facebook stranici ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića iznad koje stoji natpis „Vrhovi Pašine ravni iznad Valjeva“ uveliko je zaintrigirala javnost.

Mnogobrojni portali u RS i Srbiji prenijeli su vijest da je Orić ponovo boravio u Srbiji, što sam Orić smatra „apsolutno nepotrebnom reakcijom“.

Istovremeno dok Orić slobodno prelazi granicu, u Srbiji je Aleksandar Vučić jučer zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u Radio televiziju Srbije (RTS) i tokom protesta ispred Predsjedništva Srbije. 

Presuda Radovanu Karadžiću neće biti emitovana u ralnom vremenu već sa odgovodom od pola sata. Hellena Egleston, glasnogovornica Mehanizma u Hagu, koji sutra izriče presudu Karadžiću za N1 je kazala da je zbog slučaja Praljak i njegovog trovanja pred milionima gledatelja, odlučeno da sutrašnji prijenos ide s odgodom od pola sata.


O ovim aktuelnostima razgovarali smo sa političkom analitičarkom Ivanom Marić. U video prilogu možete poslušati cijeli razgovor.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.