30.7.2019. 20:19
0
Imate li probleme sa kičmom, koljenima, skočnim zglobovima, ovo je rješenje za vas: Imala sam pacijente koji se nisu mogli popeti uz stepenice!
Ravnotežu profesionalnog sportaša sve češće narušavaju povrede, kojih je nažalost sve više. Cilj sportske rehabilitacije je brzi, ciljani i individualni pristup riješavanju povreda. Proces rehabilitacije počinje odmah nakon povrede ili operacije i podijeljen je u nekoliko faza.

Naručito je bitan pristup rješavanja povrede neposredno nakon nastanka. One mogu biti manjeg karaktera, ali mogu postati problem u odnosu na sposobnost sportiste i krivog uverenja da je moguće brže izlječenje nego što to dozvoljavaju normalni prirodni procesi.

Proces rehabilitacije je jako bitan i ne treba ga zanemarivati. Međutim, zbog nedovoljne informisanosti, pa cak i grešaka doktora, mnogi ga stavljaju u drugi plan.

Od čega se sastoji i u koliko faza se odvija proces rehabilitacije, saznali smo od Josipe Anđelić diplomiranog profesora sporta i tjelesnog odgoja.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Alen ALilović
Montažer: Emir Preljević


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.