25.9.2019. 18:05
1
"Da je otišo pričat o cvijeću i belim lalama, našli bi mu dlaku u jajetu. Bez obzira da li se radi o raju ili kupleraju, takvo je stanje u zemlji"
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je utorak u govoru na 74. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku kako susjedi te zemlje “unose nemir i proizvode određenu destabilizaciju” u Bosni i Hercegovinu, očito aludirajući na Hrvatsku i Srbiju.

Na početku obraćanja kazao je da bi želio iskazati značaj aktuelnog trenutka kada u veoma složenim političkim i geopolitičkim okolnostima naredne godine dočekujemo obilježavanje 75. godišnjica od osnivanja UN koje su u proteklom periodu, kakio je rekao, bile suočene sa brojnim izazovima.

Komšić je u govoru u UN-u, za kojega nije imao suglasnost Predsjedništva BiH kao kolektivnog šefa ove države, istaknuo kako su pojedine odredbe Ustava Bosne i Hercegovine, koji je sastavni dio Daytonskog mirovnog sporazuma, diskriminirajuće prema predstavnicima manjina.

Politički analitičar Esad Bajtal govorio je o ovoj temi za naš portal. U video prilogu možete poslušati kako je on ocijenio jučerašnji govor Željka Komšića.


(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.