16.10.2019. 14:35
1
"Ma bio je to raspad sistema, neki će reći i bojkot reprezentacije! Pa nije Prosinečki jučer ušao u fudbal, znao je on šta radi"
Nogometna repreznentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Atini od selekcije Grčke sa 2:1, u susretu osmog kola kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2020.

Realno, Grčka je bila puno bolja i nismo mogli parirati ni u jednom smislu, tako da je ovo zabrinjavajuće. Da li mi to možemo ponavljati u dvije utakmice - evidentno je da ne možemo i sad ćemo vidjeti koji su to razlozi. Nigdje nas nije bilo juče, tako da su stvarno Grci bili i brži i bolji i na kraju krajeva smo i dobro prošli", kazao je selektor Prosinečki medijima.

Bolan poraz koji su nam nanijeli Grci je još teži ako se uzme u obzir činjenica da Grčka dugo vremena nije imala slabiju selekciju. S druge strane, nakon sjajne predstave protiv Finske, najmanje što smo očekivali je da naši momci pokažu slično zalaganje na terenu.

Međutim zalaganje je izostalo, izostalo je sve,  izgledali smo kao jedna nižerazredna reprezentacija, da ne kažemo 'osrednja'. Upravo je tako kapiten reprezetacije Miralem Pjanić opisao našu selekciju u izjavi nakon meča.

Svoj komentar o ovim kvalifikacijama, utakmici protiv Grčke, za Source portal dao je sportski novinar Emir Delić.


(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.