24.10.2019. 11:19
0
"Kada sam došla na razgovor, rekao mi je: Odgovaraš mi za ovaj posao, evo ti 350 KM plate, tvoje je samo da klimaš glavom kad ti ja to kažem"
Problem diskriminacije prisutan je u BiH kao i u mnogim drugim zemljama, s tom razlikom da je u našoj zemlji prisutan i problem diskriminacije osoba sa invaliditetom, i to u mnogo većoj mjeri u odnosu na većinu zemlja u Evropi.

Kristalno je jasno  da je zaposlenje u BiH gotovo u sferi naučne fantastike. Osobama s invaliditetom još je i teže. Svijetlih i uspješnih primjera ipak ima.

Aktivistica za prava osoba sa invaliditetom Jelena Backović, već dugi niz godina pokušava se izboriti sa sistemom i skrenuti pažnju na probleme sa kojima ova skupina ljudi suočava.

U razgovoru za Source portal ispričala nam je jednu situaciju, kada je nakon završenog fakulteta konkurisala za posao u jednom udruženju koje bi se navodno trebalo baviti problematikom osoba sa invaliditetom. Kao i u svim sferama, i ovo udruženje je bilo pod okriljem jedne stranačke partije iz BiH. Kako je tekao razgovor sa 'poslodavcem' saznajte u priloženom videu.

Cijeli razgovor pogledajte uskoro na našem portalu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.