21.11.2019. 12:16
7
"Treba utvrditi odakle je Sabina Ćudić dobila fotografije! Ako ih je dobila ranije, trebala ih je ranije i objaviti"
Fotografije zlostavljanih i vezanih štićenika Zavoda Pazarić koje je objavila zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić zgrosile su cjelokupnu javnost u BiH.

Jučer je tokom dana direktor ove ustanove Redžep Salić iznio podatke o brojnim nepravilnostima u radu, donacijama, zloupotrebi sredstava. O nehumanom postupanju prema bolesnim štićenicima tada nije bilo riječi.

Istakao je  da ove slike nisu uslikana tokom njegovog mandata. 

Jučer su se zastupnici izjašnjavali o prijedlogu Sabine Ćudić. Zastupnici nisu većinom pristali na njenu inicijativu, već su odobrili prijedlog predsjedavajućeg Mirsada Zaimovića da radno tijelo Parlamenta u roku od sedam dana izvijesti Predstavnički dom o stanju na osnovu posjete Zavodu i provjere svih javno izrečenih navoda, kao i da upoznaju Dom o nalazima svih inspekcija koje su dosad išle u Zavod.

Nihad Čolpa lider Građanskog saveza govorio je za naš portal o novonastaloj situaciji oko Zavoda u Pazariću.

Razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.