25.11.2019. 10:56
2
Oglasio se Denis Smajlović, otac oboljele djevojčice Nadin, i rekao šta misli o Danu državnosti BiH
Denis Smajlović, otac malodobne Nadin Smajlović prije nekoliko dana uputio je otvoreno pismo javnosti u kojem nije krio svoju ogorčenost ponašanjem osoblja Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Proteklih dana u medijima se nije mnogo pisalo o ovom slučaju. Zbog toga smo odlučili kontaktirati Smajlovića kako bi ispitali situaciju oko zdravstvenog stanja njegove kćerke.


"Trenutno smo u Sarajevu. Što se tiče Nadin, stanje je dobro, uspjeli smo joj obezbjediti terapiju iz Turske koja joj nije pružena u Sarajevu, evo već dvije sedmice. O zdravstvenom stanju je teško govoriti, dok ne izvadimo nalaze, izjavio je Denis Smajlović za Source portal.



Upitan da prokomentariše dešavanja oko zavoda u Pazariću i protesta koji su se zbog toga održavali u Sarajevu, Smajlović je rekao da narod najbolje zna šta da radi, i kada da djeluje. Činjenica je da ova dva slučaja nisu imala jednaku pažnju javnosti, ali ni medija.

"Gledao sam proteste, ne znam šta bih vam rekao. Narod vjerovatno zna najbolje. Mi smo na početku svega ovoga rekli da ovo radimo i zbog druge djece. Sutra može neko drugi biti na našem mjestu. Neće imati mogućnost da pruži adekvatnu pomoć svom djetetu. Moje dijete je prvi slučaj sa ovakvim oboljenjem u BiH, pa i Turskoj. Moram naglasiti da nas nikada nije kontaktirala nijedna državna institucija u BiH da provjere zdravstveno stanje našeg djeteta. Ni UNICEF BH, ni ombdusmeni. Ministarstvo zdravstva Turske uputilo je zvanični zahtjev ministarstvu zdravstva u BiH za liječenje djeteta, ali do danas nije bilo nikakvog odgovra povodom toga", govori Smajlović.


Na Dan državnosti, Smajlović kaže da i pored svega voli svoju zemlju.


"Ja volim svoju zemlju, volim BiH, živim za nju bez obzira na sve. Bez obzira na sistem, pogotovo na zdravstveni sistem. Narod treba da vidi i da zna gdje živi. Mi druge zemlje nemamo", zaključio je za kraj razgovora Denis smajlović.



(Admir Oručević)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.