18.2.2020. 12:10
8
"Ja bih pobjeg'o iz prve. Bakir neka se bori protiv Miće, ali, Boga mi, ne znam da li bi ga raja podržala"
Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, Valentin Inzko, izjavio je u ponedjeljak kako odcjepljenje entiteta nije dopušteno te da bi pokušaj da se to učini s Republikom Srpskom doveo u pitanje mir u BiH, a slično upozorenje uputio je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Izetbegović, u ponedjeljak je kazao kako misli da stanje nije takvo da će se BiH ponovo morati braniti oružjem, no također je ocijenio kako je sadašnja kriza krajnje ozbiljna.

“Ako sruše mirovni sporazum, srušit će mir. Ne dao Bog ako se krene u takav jedan scenarij”, kazao je Izetbegović u izjavi medijima.

Pitali smo građane SArajeva kako bi se ponašali ukoliko bi kojim slučajem ova kriza rezultirala oružanim sukobima.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Izet Tahirbegović

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.