25.2.2020. 14:29
8
Epidemiolog Aida Pitić poručuje: Ovo je bezrazložna panika, jer smrtnost od koronavirusa je samo 2%, znači puno manja nego kod sezonske gripe!
Tri državljana Kine smještena su na jednoj od klinika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a testovi na eventualnu zaraženost koronavirusom trebali bi biti poznati do kraja dana.

Prvi slučaj ovog virusa danas je potvrđen u Zagrebu. Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da su rezultati testiranja hrvatskog državljana pozitivnog na koronavirusa stigli u 11.50 sati te da on pokazuje blaže znakove bolesti.

Mladić je od 19. do 21. februara boravio u Milanu, rekao je Beroš nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite u Banskim dvorima. 

Vijest o koronavirusu uznemirila je građane. Šefica epidemiološke slušbe KS  Aida Pitić,  u razgovoru za Source portal naglasila je da iako terapije za virus još uvijek nema, nema razloga za paniku. 


Cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

 
8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.