3.6.2020. 18:02
3
Sarajlija iz San Francisca za Source: Sve zlatare i skuplje radnje poput Guccija, Luis Vuittona su opljačkane. Ovo je divljaštvo!
Širom Sjedinjenih Američkih Država već osmi dan traju protesti zbog ubistva Georgea Floyda (46), kojem je policajac u Mineapolisu gotovo devet minuta koljenom pritiskao vrat i praktično ga ugušio.

Nasilje nad Floydom izazvalo je nerede u Mineapolisu, a potom su se protesti proširili po drugim američkim državama. Mnoge od tih demonstracija pretvorile su se u nasilne, uz slučajeve vandalizma, podmetanja požara i pljački.

Sarajlija Kenan Čaušević, koji živi i radi u San Franciscu, za naš portal govorio je o trenutnom stanju u ovom gradu.

"Katastrofa. Ne znam kako da drugačije opišem ovu situaciju. Ja živim o centru San Francisca i svjedočio sam nevjerovatnim stvarima. Protesti su prerasli u divljaštvo, sve veće i skuplje radnje, Gucci, Lucis Vuiton su opljačkane, kao i zlatare. Proteklih nekoliko dana nije bilo sigurno izaći na ulicu", govori nam Kenan.

Kako nam je rekao, priča  o koronavirusu pala je u poptuno drugi plan.

"Koronu više niko ni ne spominje, Policijski sat d 20:00 sati od 05:00 je uveden zbog nemira koji su izazvani protestima. Činis e da su pojedinci samo čekali razlog da podivljaju. Nisam mogao vjerovati da Amerika može stati ovako. Mislim da je u Oaklandu bila najgora situacija na početku, kasnije je stanje kulminiralo u New Yorku i Chicagu.


Inače, Kenan već nekoliko godina živi i radi i Americi.

"Zaposlen sam u jednom restoranu. Situacija izazvana koronavirusom nas je nažalost primorala da neko vrijeme ostanemo kod kuće, ali nije loše, jer je država pružala pomoć svim ljudima koji su trajno, ili bar na kratko ostali bez posla", izjavio je za kraj razgovora naš sagovornik.


(Admir Oručević)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.