25.6.2020. 13:33
2
Sarajevski pjevač koji trenutno odmara na hrvatskom primorju: Njihova odluka je totalna glupost, jer stranci slobodno ulaze i 'špartaju' ulicama
Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite jučer je donio odluku o posebnom režimu ulaska u zemlju građana iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Severne Makedonije.

Hrvatska je jučer odlučila vratiti režim prema kojem državljani nekih zemalja nakon ulaska moraju u samoizolaciju. 

Kako će se ova odluka odraziti na odnos između zemlja i da li će možda biti recipročnih mjera prema Hrvatskoj, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, veliki broj građana BiH ove godine mogao bi ostati bez ljetovanja na Jadranu, ili u još boljem slučaju, mogao bi promijeniti odredište. Kao alternativa nudi se Neum, jedini bh. grad na moru ili zemlje poput Turske ili Grčke, koje se prema cijenama ne razlikuju mnogo od ponude koja se može pronaći na hrvatskom primorju.

Jedan od onih koji je uspio uhvatiti 'posljednji voz' prije odluke o obaveznoj samoizolaciji pri prelasku granice sa Hrvatskom je sarajevski muzičar i frontmen grupe Erogene zone, Almas Smajlović. Kako nam je rekao, trenutno sa porodicom odmara u jednom mjestu u blizini Splita.

"Stigli smo prije nekoliko dana, svake godine ljetujemo u isto vrijeme. Što se tiče koronavirusa, mogu reći da se mali broj ljudi pridržava epidemiloških mjera, bilo da se radi o većem gradu poput Splita ili nekom manjem mjestu", izjavio je Source Smajlović.

Smatra da o turističkoj sezoni u Hrvatskoj treba da brinu Hrvati, a ne Bosanci i Hercegovci.

"To treba da bude njihova briga, ako misle da je to pametna odluka. Ja mislim da je to totalna glupost, jer primjeti se da stranci slobodno dolaze u Hrvatsku iz zemalja koje su u mnogo većoj mjeri pogođene koronavirusom od BiH i ovuda slobodno 'špartaju' ulicama. Iako mi tu ne možemo puno promjeniti, ovo nam je dobra poruka", govori Smajlović i dodaje cijene smještaja nisu promjenjene u odnosu na protekle godine, kao i da je malo broj turista trenutno prisutan u mjestu u kojem on boravi.


(Admir Oručević)



2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.