14.7.2020. 12:59
4
Pitali smo Blagojevića otkud opet u Novalićevom kabinetu: Ma ja, to je vama najbitnija informacija. Produžio sam ugovor sa Uredom premijera
Premijer Fadil Novalić jučer se testirao, nakon čega se ustanovilo da je pozitivan na koronavirus.

Kako je za naš portal izjavio Zoran Blagojević, Novalićev savjetnik, u grupi sa premijerom Novalićem, bilo je oko 20 ljudi. Premijer je savjetovao da se svi testiraju.

Informaciju da se Novalić zarazio na nedavnom Maršu mira, organizatori su odbacili i kazali da je to skoro nemoguće.

Marš su pratile i medicinske ekipe. Temperatura je mjerena i učesnicima zadnje rute koja je polazila iz Mravinjaca, a gdje se pridružio i federalni premijer. Nije bilo sumnjivih slučajeva. Žao nam je što je premijer Novalić pozitivan na koronavirus i želimo mu brz oporavak”, saopćeno je iz Organizacionog odbora.

Organizacioni odbor je kontaktirao medicinske stručnjake, epidemiologe koji su kazali da je mogućnost da se premijer zarazio tokom Marša mira minimalna, šta više, nikakva.

Podsjetimo Fadil Novalić, premijer Federacije BiH u maju mjesecu odlučio je smijeniti svoje savjetnike Zorana Blagojevića i Hasana Ganibegovića.

Tada je kako su prenijeli mediji, Blagojević koji je bio Novalićev savjetnik za medije sam je tražio raskid ugovora što jeuvaženo, dok je Ganibegvić akter afere "Respiratori" i saslušavan je u Tužilaštvu BiH.

 
Razgovor sa Zoranom Blagojevićem poslušajte u priloženom videu.



(Admir Oručević)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.