14.7.2020. 16:30
2
Austrougarski način gradnje: Ovo je zgrada u Sarajevu koju namjeravaju srušiti, kako bi se izgradio objekat od sedam spratova
Informacija koju je o planiranoj izgadnji objekta na mjestu starog hotela Pošta, i podzemne garaže, izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

Informaciju su prenijeli svi relevantni mediji a izazvala je i mnogo polemike. Mnogi građani su putem društvenih mreža upitali šta se desilo sa planovima da na ovom mjestu bude veliki trg, odnosno da se spoje trgovi Susan Sontag i Jurislav Korenić.

Prema pisanju Biznisinfo.ba, novi objekat će imati prizemlje i šest spratova i bit će širi i viši od postojećeg, kao i od okolnih zgrada. U objektu će biti kancelarijski prostori.

Kada riječ o podzemnoj garaži, ona će se nalaziti ispod objekta i Trga kulture Jaroslav Korenić. Garaža će imati 140 parking mjesta, a u nju će se ulaziti iz Ulice Kulovića.

Objekt bi se trebao zvati "Malcom", po istoimenoj kompaniji iz Sarajeva koja je investitor i vlasnik parcela. Vlasnik kompanije je Enver Malagić.

U priloženom video pogledajte šta je zabilježio naš kamerman.


Novinar: Admir Oručević
Kamerman: Izet Tahirbegović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.