3.12.2020. 18:00
1
"Ukoliko Muriz i Davor uzmu pravdu u svoje ruke, bacit će pet godina mog života. U tome nemaju moju podršku. Život mi je i danas ugrožen kada idem u Banja Luku"
Uskoro će se navršiti pet godina od stradanja Dženana Memića, mladića koji je tog 8. februara 2016. godine posljednji put izašao iz svog doma i nikada se više nije vratio.

Pet godina njegova porodica traga za pravdom, već pet godina pokušavaju rasvijetliti njegovu smrt. Predmet Dženan Memić je dva puta bio pred Kantonalnim sudom u Sarajevu i vodio se zbog navodne saobraćajne nesreće gdje su za to bili optuženi Ljubo i Bekrija Seferović. 

Dva puta je Sud donio oslobađajuću presudu, te utvrdio da nema dokaza da se uopšte te noći desila nesreća. Trenutno se predmet nalazi po drugoj žalbi Tužilaštva KS pred Vrhovnim sudom FBiH.

Navodna najava tužbe od strane Alise Mutap prema Murizu Memiću za klevetu, samo je još više uzburkala strasti.

Advokat porodice Memić i Dragičević Ifet Feraget, u razgovoru za Source, kazao kako tužioci iznose neistine, te da je istraga protiv njih trebala biti podnijeta još na samim počecima.

"Istraga o istrazi nas vodi do korumpiranih tužilaca", rekao je je Feraget u intervju za naš portal.

Sa njim smo još govorili i o tome koliko su slučajevi Dženan Memić i David Dragičević utjecali na njegov privatni život, te kako gleda na izjave očeva koji su u medijima izjavljivali da bi na kraju mogli uzeti 'pravdu u svoje ruke'.

Cijeli intervju pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.