19.1.2021. 15:59
1
"Policija teško ulazi u trag ubicama policajaca, jer je riječ o organizovanim kriminalnim grupama, dok migranti koji počine krivično djelo budu lakše uhvaćeni"
Prizori koji svjedoče o teškom životu migranata mogu se vidjeti svakodnevno i u naselju Ilidža kod Sarajeva, gdje se na izvoru sumporne vode migranti okupljaju kako bi održavali ličnu higijenu.

Tako je bilo i jučer gdje se, uprkos temperaturi ispod nule na termometru, grupa migranata kupala i prala veš.

O migrantskoj krizi u BiH razgovarali smo sa Nedžadom Korajlićem, profesorom na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i  sigurnosne studije u Sarajevu.

Govoreći o sigurnosnom aspektu, Korajlić je rekao BiH kao zemlja nije pružila migrantima kvalitetan boravak i zbrinjavanje u skladu s međunarodnim pravima i konvencijama, te da je to jedan od uzroka njihovih pobuna i neadekvatnog ponašanja koje narušava sigurnosnu situaciju u BiH.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimtelj i montažer: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.