7.3.2021. 10:20
7
Pogledajte kako pripadnici MUP-a KS koriste 'priviliegije', pa pored praznog parkinga parkiraju na trotoar
Poznata novinarka i aktivistica, Nidžara Ahmetašević, danas je uhapšena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu zbog "činjenja krivičnog djela" i "nepoštovanja naredbi službene osobe", kako su poručili iz sarajevske policije.

Jučerašnje hapšenje novinarke Nidžare Ahmetašević za naš portal prokomentarisao je zastupnik u Skupštini KS Damir Nikšić.

"Primjetio sam da se radi o starijim službenicima, koji očigledno pripadaju nekom drugom sistemu. Možda o nekim ljudima koji su prošli period posttraumatskog stresa. Drugo, bila je promjena vremena, bio je jugo, koja je mogla utjecati na raspoloženje policajaca. Policajci moraju da shvate da jednu ženu ne mogu onako tretirati, kao što ne mogu tretirati ni žene u saobraćaju, jer dobro je poznato čim je neki prekršaj, žena je naravno kriva", kazao je Nikšić za Source.

Nikšić smatra da starije ljude u policiji treba zamjeniti novim, mlađim generacijama.

"Koliko sam shvatio Nidžara Ahmetašević je pozvala policiju da legitimiše i sankcioniše nepropisno parkirana vozila. Ona je ssamo namjeravala snimiti kome policijski službenici pišu, a kome ne pišu kazne, jer postoje gazde, pojedinci koji su privilegovani koji su nedodirljivi zakonom, čiji se džipovi ne mogu skloniti i kojima se ne mogu napisati kazne. S druge strane je obična buranija i obična raja kojima se pišu kazne. To je naš najveći problem", govori Nikšić.

Nikišić je danas na svom FB profilu snimio nepropisno parkiranje kako je naveo privatnih vozila pripadnika MUP-a KS, koje se svakodnevno dešava ispred zgrade u kojoj on stanuje.




Očigledno da njegova priča o 'nedodirljivim' pred zakonom ima smisla.


Novinar: Admir Oručević


7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.