8.3.2021. 14:53
3
"Može lockdown, ali neka nam plate sve! Zvao sam Čerkeza rekao mi je da ima temperaturu 39 stepeni, kao treba da se testira, možda nas izbjegava"
Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva danas će razmatrati epidemiološku situaciju te će se ići i u pooštravanje mjera s obzirom da su brojevi zaraženih koronavirusom naglo skočili, a u naredne dvije sedmice očekuje se dodatni pritisak na zdravstvene ustanove.

Svoje nezadvoljstvo dosadašnjim mjeram, ali i ovim koje se tek najavljuju svakodnevno izražavaju ugostitelji u glavnom gradu BiH.

Sarajevski ugostitelj Amar Trbović u izjavi za Source rekao je da ugostitelji u glavnom gradu nemaju više strpljenja i ukoliko dođe do pooštravanja dosadašnjih mjera, bit će prinuđeni da zatvore svoje objekte uposlenike pošalju na biro.


"Dogovorili smo se da u krajnjem slučaju otpustimo sve radnike. To je nekih 15 ili 16 hiljada radnika, pa neka odu pred Federalni krizni štab i naprave proteste, mi ćemo ih podržati u tome. Što se tiče lockdowna, mi smo prije za to, ali nam platite. Neka nam plate sve, kirije, režije doprinose", mi nemamo ništa protiv, govori Trbović. 

Kaže da ne vladaju ista pravila za sve kantone, te da inpekcije kontrolišu samo ugositeljske objekte u Kantonu Sarajevo.

"Vidjeli smo snimke na internetu, Mostar normalno radi, pjevačice se dovode  i to niko ne kotroliše. Pisao sam direktno Goranu Čerkezu, koji mi je rekao da vrše pritisak i na ostale kantone, ali mu nije jasno zbog čega izostaju inspekcijske kontrole. Ko njih štiti to mi ne znamo. Trebali smo imati sutra sastanak sa Čerkezom, ali mi je rekao kao da ima temperaturu 39 stepeni i da se mora testirati, te navodno čim ozdravi da će nas primiti. Možda na izbjegava", govori Trbović.

"Kantonalni krizni štab je rekao da će se posavjetovati sa nama prije bilo kakvih odluka koje donesu. To su uradili posljednji put i svaka im čast. Čudno mi je još kako se brojke zaraženih ne poklapaju, pa tako proteklih dana imamo da je u Sarajevu 400 zaraženih, a u BiH 300 zaraženih. To mi je malo smiješno, izgleda kao da se prepucavaju između sebe" , priča Trbović. 

Smatra da ugostiteljski objekti nisu najveća žarišta kako  se prenosi u medijima.

"Najveća žarišta su tržni centri, javni prevoz i planine, gdje se skupi po dvije do tri hiljade ljudi. Mi imamo manje kafane u koje stane 30 ljudi koje brojimo, nema mogućnosti da smo mi najveće žarište. Samo nam bacaju prašinu u oči", izjavio je za kraj razgovora Amar Trbović za Source.


Novinar: Admir Oručević

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.