2.12.2021. 12:20
6
'Ma hajte molim vas': Dodik dobija igru, dok Bakir Izetbegović zamajava javnost. Krikovi Željka Komšića i njegovih sljedbenika su posipanje pepela. Da nije glupo i smiješno bilo bi tragikomično
Specijalni izaslanik SAD-a za izmjene izbornog zakona BiH Matthew Palmer i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst govorili su o novoj rundi pregovora koji se intenzivno vode sa domaćim liderima.

Eichhorst kaže da je “još prerano za dogovor”, ali da se aktivno radi na tome. Pozdravlja ideju civilne građanske skupštine i kaže da se tako mnoga pitanja u Bosni i Hercegovini mogu riješiti.

Naglašava da se već duže radi na izbornoj reformi, a ne tek prije dva mjeseca, “kada su se ostale stvari počele događati”. Komentarisala je navode da su strani izaslanici bliski prijedlozima pojedinih domaćih političara.

Nakon sastanka u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu, predstavnik Demokratske fronte i potpredsjednik FBiH Milan Dunović kazao je kako je u toku ofanziva HDZ-a, a da im predstavnici međunarodne zajednice pomažu u tome.

Njegov utisak je da pomak nije vidljiv nakon jučerašnjeg sastanka, te da predstavnici međunarodne zajednice na dnevni red stavljaju zahtjeve HDZ-a. Dunović je kazao i kako je američki izaslanik Matthew Palmer jučer iznosio prijedlog o varjabilnoj izbornoj jedinic, što je za DF, kako reče Dunović, treći entitet.

Od kolega novinara koji cijeli dan čekaju izjave dobili smo informacije da su politički zvaničnici površni u izjavama koje daju novinarima i da se mnogi nakon izlaska iz rezidencije ponašaju poput filmskih zvijezda.

"Mislim da redakcije i urednici treba da se obrate EU delegaciji i kažu da dok su razg.u toku, nekoliko dana, a s obzirom da javnost ima pravo da zna u kojoj su fazi, trebaju organizovati pres konferencije svakog dana na kojoj će se neko obratiti i reći dokle se došlo sa pregovorima! A ne ko cuke da novinari  stoje na hladnoći i pitanje je da li će im se neko obratiti! Sramno", rekla nam je jedna od priustnih novinarki.

O ovoj temi danas smo govorili  sa političkim analitičarem Enverom Kazazom.


Novinar: Admir Oručević

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.