4.12.2021. 11:35
2
Poznati sarajevski modni dizajner bez dlake na jeziku o stajlingu Bože Vreće: Plasira nam priče o pravljenju pita i vjeri u Boga, a stajling mu je daleko tradicionalnog odjevanja!
Bosanskohercegovački interpretator sevdalinki Božo Vrećo prije nekoliko dana štejući glavnom gradom BiH, svojim stajlingom privukao je pažnju fotografa.

Ovaj put, Božo je na glavi nosio turban i prema komentarima na portalima oduševio veći dio javnosti. Stiče se dojam da oni koji su ga do jučer kritikovali, danas mu se dive. Njegov stajling pogledajte OVDJE.

Čovjek se zna obući, što jest jest...na pogrešnom se podneblju rodio, to je njegov problem..", glasio je jedan od komentara.

O Vrećinom kontraverznom stajlingu danas smo razgovarali sa Adnanom Hajrulahovićem, Haadom, jednim od najpoznatijih i najpriznatijih bh. modnih dizajnera.

Božo Vrećo ipak pjeva bh. tradiocionalne pjesme i samim tim nama slušateljima budi predrasudu kako on treba da bude obučen. Tradicionalna pjesma zahtjeva tradicionalan pristup u potpunosti, a Božo Vrećo, upravo suprotno, nema tradicionalan pristup toj estetici odjevanja, mada nas čitavo vrijeme vuče na tradicionalne vrijednosti koje on njeguje, poput onih priča o pravljenjima pita, pozivanjem na vjeru u Boga i sličnim stvarima. S druge strane, mediji upravo rade ono što Vrećo hoće, a to je da ga reklamiraju besplatno u jakom kapacitetu. Dakle, u principu Božo sa svojim timom samo radi dobar markreting, ništa specialno. Danas je očigledno dovoljno staviti turban na glavu da bio dobio sav medijski prostor", govori Haad.

Činjenica je da je zadnja vijest gdje je Božo uslikan na sarajevskim ulicama sa turbanom na glavi izazvala brojne komentare, ali začuđujuće je da je bilo mnogo više onih koji su pohvalili njegov stajling. Hajrulahović smatra da je ipak stvar do našeg mentaliteta.

"Ako poznajete naš mentalitet, onda vam je jasno o čemu je riječ. Ima jedno pravilo kod nas u BiH koje kaže: Ako glava izađe iznad nivoa svih ostalih, ode glava! Ipak, ako ljudi vide da nisu uspjeli odrezati tu glavu i da vas nisu uspjeli poraziti, onda vam se hinjski i vrlo podlo pridruže, iako su vas osuđivali prije toga. To je fenomen koji u jednom trenutku života proživimo svi mi koji se bavimo javnim poslom. Govorim iz vlastitog iskustva, jer dobro znaam kroz šta sam sve prolazio", rekao je za kraj razgovora Adnan Hajrulahović Haad.



Novinar: Admir Oručević

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.