7.12.2021. 14:53
3
Kurtćehajić odgovorio na optužbe studenata: Nisam ucjenjivao studente da moraju kupiti moju knjigu. Kako misle bez knjige učiti. Ne moraju kupiti moje knjige da bi izašli na ispite
Profesor doktor Damir Marjanović, nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, pozvao je studente da prijave profesore koji ih ucjenjuju da kupe njihove knjige.

On je ranije pitao odgovorne da li je tačno da se ovo dešava. Da ovaj problem postoji, učestalo tvrdi dio studenata.

Međutim, rukovodstva fakulteta uvjeravaju da im to nije prijavljeno, odnosno da se to ne dešava.

“Po pitanju uslovljavanja studenata kupovinom knjiga, prema saznanjima rukovodstva fakulteta i akademija, članovi akademske zajednice ne uslovljavaju studente kupovinom knjiga. Rukovodstva fakulteta i akademija su izjavila da nisu primila prijave studenata u vezi s uslovljavanjem izlazaka na ispit kupovinom knjiga“, naveo je rektor UNSA-e Rifat Škrijelj u odgovoru Marjanoviću, prenio je portal Sarajevska sehara.

U istom tekstu, svoju izjavu dala je 'anonimna studentica' koja je prozvala profesora i akademika  Suada Kurtćehajića.

“Najbolnije meni kao novinarki jeste što moje kolege i danas šute, možda im uredništva ne dozvoljavaju, ali tokom studija svi smo osjetili profesora Suada Kurtćehajića. Mnogim kolegama i mnogim studentima i danas je uslov za ispit kupovina njegove knjige“, kazala je ona, te dodala da i dalje osjeća strah, jer je navodno svjesna koliki utjecaj Kurtćehajić ima van studetnskih klupa.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Povodom ovih optužbi danas smo kontaktirali akademika Kurtćehajića. U video prilogu poslušajte šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.