Sarajevo ima svog Nusreta: Ljudima voda na usta krene kada vide kako režem meso. Ne može svako biti doktor, pa šta ćemo jesti
Sa 13 godina ušao je u svijet mesarstva, a danas svojim umijećem oko rezanja i serviranja suhohg mesa, oduševljava korisnike društvenih mreža. Riječ je o mladom Eldaru Babiću iz Visokog, koji je nastavio porodičnu tradiciju, koja se bazira na preradi i prodaji mesa i mesnih proizvoda.
Kako nam je rekao, nijedan posao nije težak, ako se radi sa ljubavlju.
"Ne možes se roditi da držiš nož, sve se to vremenom nauči, ali opet je ljubav ta koja preovladava", kazao je Eldar pred našom kamerom.
Među prijateljima i u svojoj okolini poznat je kao mesar.
"Svi me gledaju tako i ja sam glavni kada je riječ o roštiljima", kroz smijeh priča Babić.
Ne krije da mu je uzor u poslu kojim se bavi, slavni turski kuhar Nusret, poznatiji kao Salt Bae.
Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.
Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo