24.6.2022. 13:52
12
"Ulice u Sarajevu se sutra ne zatvaraju zbog LGBT osoba, nismo mi krivi. Da nema nasilja i prijetnji prema nama, ne bi bilo ni zatvaranja"
Sutra će se u Sarajevu održati treća po redu Parada ponosa, čiji je ovogodišnji slogan 'Porodično okupljanje'.

Za naš portal ovim povodom govorila je Dina Bajrektarević, članica organizacionog odbora bh. Parade ponosa.

Sa Bajrektarević smo govorili o pripremama za ovogodišnju Paradu, za koju je prema riječima organizatora, bilo potrebno nešto više od 30.000 KM. Značajan dio sredstava za organizaciju dala je Vlada KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

Dotakli smo se i roditelja članova LGBT zajednice, koji će sutra biti prisutni na Paradi, te teškoćama sa kojima se susreću u društvenim zajednicama u kojima žive.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.