"SDA se ne vraća u Sarajevo i Bakir Izetbegović nikada neće biti moj predsjednik, jer dok su ostali krvarili i ginuli, on je sjedio u tom trezoru i malo sa osiguranjem šetao po gradu"
Mirza Alihodžić na narednim Općim izborima kandidat je za Skupštinu KS.
Vezani članci:Veliki skandal trese zdravstvo u KS, pojedini ljekari "zloupotrebljavaju" pacijente: "Kako ti je sa ovim šećerom?", a ja njoj, "Kojim šećerom?" Kaže ona meni primate inzulinsku terapiju. Rekoh "Ne primam"
"Bakir Izetbegović je najveća politička štetočina. Nemoguće je da SDA nije pokrala izbore, krenu li Bošnjaci putem kojim ih vodi Bakir, može se očekivati njihov nestanak u BiH"
Dževad Poturak napustio SBB i prije izbora molio ljude da ne glasaju za njega, a oni ipak jesu: Nije riječ o malom broju glasova, to znači da sam dobro radio svoj posao, narod je vjerovao meni
"Nikada neću podržati koaliciju sa SDA, to je svima jasno. Nisam član NiP-a i da mi je bilo koja druga stranka tada ponudila politički angažman, sigurno bih ga prihvatila"
"Imao sam i do pola miliona pregleda na YouTube-u, ljudi su me u komentarima podržavali. Šta se moglo desiti da me na izborima zaobiđu i glasaju za neke druge"
Bila je ovo prilika da sa Mirzom porazgovaramo o njegovim političkim ciljevima i razlozima zbog kojih je odlučio da se politički aktivira.
Ukoliko dobije povjerenje glasača, Alihodžić će biti prva osoba u kolicima koja je sjela u skupštinske klupe.
S obzirom da je Mirza i stravstveni navijač FK Sarajevo, dotakli smo se fudbalskih tema.
Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.
Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo