25.2.2015. 23:57
0
Student u Sarajevu: Često pijem kafu, nemam vremena za proteste
Već šesnaest dana u Sarajevu protestuju jedni te isti ljudi, malo je penzionera, skoro nikako nema studenata, a o sindikalcima da i ne govorimo. Ovi prvi igraju šaha, ovi drugi idu na predavanja pa na kafu ili na kafu pa na predavanja i tako opet, a ovi treći protestuju samo kad njima zagusti.
Svi vi koji ne mislite ništa, nastavite da ne mislite jer upravo to odgovara onima koji misle na svoje fotelje. Svi vi koji nemate vremena, nastavite da ga nemate jer oni koji su na vlasti to vrijeme će jako dobro iskoristiti. Sve to godinama rade zahvaljujući upravo vama čiji je mozak isključen i koji imate vremena za jadikovke, ali samo između četiri zida.

Pitate se do kad će nekolicina paralizirati grad? Ljuti ste na nekolicinu jer protestuje? A niste ljuti na one koji su vas doveli u situaciju da primate 132 marke invalidnine ili 300 maraka penzije, zbog kojih su jedni pola svog života proveli na birou, a druge tamo čeka mjesto odmah po završetku školovanja?

Je li moguće da je samo nekolicina nezadovoljna, a da drugima teku med i mlijeko?

Pa, ako je tako, onda političari nemaju razloga za brigu jer je njihovim radom zadovoljna većina. Mi smo ih birali, a bolje očito nismo ni zaslužili.

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.