6.10.2016. 14:11
0
U direktnom sudaru poginuli Vjekoslav Martinović i Vahidin Hasičević: Martinović zaspao za volanom i skrenuo u suprotnu traku?
FOTO: Zepce.ba
Samo dan nakon nesreće u kojoj je život izgubio 29-godišnji Adnan Hodžić iz Zenice, na magirstralnom putu M-17 dogodila se nova tragedija. 27-godišnji Vjekoslav Martinović iz Čitluka i Vahidin Hasičević iz Maglaja poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se jučer desila u Donjoj Golubinji kod Žepča. U nesreći su teško povrijeđeni vozač kamiona Emir Šahbaz i drugi suvozač Sabir Mehmedović, obojica iz Maglaja.

Prema riječima očevidaca, tijelo Vahidina Hasičevića, koji je bio suvozač u kamionu, proletjelo je kroz vjetorbransko staklo, dok je Martinović ostao zaglavljen u kombiju, a njegovo tijelo izvukli su vatrogasci. 

48-godišnji Mehmedović i 38-godišnji Šahbaz vozilom Hitne pomoći su prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica. Mehmedoviću su konstatovane teške povrede, odnosno, povrede glave s prijelomom kostiju lica, povrede grudnog koša sa prijelomom grudne kosti, rebara, ključne kosti i s prijelomom desne noge. Šahbaz je također pretrpio prijelom grudne kosti i rebara, te prijelom obje natkoljenice i lakše povrede glave. 


Foto: Zepce.ba

Vjekoslav Martinović radio je u firmi "Andrea&Giovanni" iz Čitluka, a na mjestu nesreće mogli su se čuti komentari da je usljed umora zaspao za volanom i prešao u suprotnu traku. Njegov kolega Borislav Lješić kaže da se nije žalio na umor i pospanost. 

"Prije desetak minuta smo pili kafu. Ja sam se zadržao u Zenici i krenuo za njim. Teško mi je kao da sam izgubio rođeno dijete", kazao za Lješić za Dnevni avaz.
 

U tri saobraćajne nesreće ove sedmice stradalo je sedam bh. državljana. 

Podsjećamo, u srijedu je kod petlje u naselju Blatuša poginuo 29-godišnji Adnan Hodžić iz Zenice. Hodžić je upravljao Audijem kojim se sudario sa kamionom. U trenutku nesreće putovao je za Zavidoviće i navodno je greškom skrenuo na isključnu petlju u pravcu Sarajeva nakon čega se pokušao polukružno okrenuti kako bi nastavio put prema Zavidovićima kada ga je s bočne strane udario kamion. Hodžić je bio zaposlen u KPZ-u Zenica kao zatvorski čuvar. 

U sudaru kamiona i Golfa u ponedjeljak su kod Loznice poginula četiri državljana BiH, supružnici Radivoje i Nada Đokanović, njihov sin Petar i desetomjesečna unuka Jelena Stanojević. 21-godišnja majka djevojčice, Olivera Stanojević preminula je sinoć u Urgentnom centru u Beogradu. Svi stradali su živjeli u Srebrenici, a u trenutku nesreće vraćali su se sa svadbe u Novoj Pazovi. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.