13.10.2016. 19:29
1
"Isključivali su me sa sastanaka SDA kada sam upozoravao da ćemo izgubiti Srebrenicu, nije im se svidjela istina"
Poslanik SDA u Predstavničkom domu PSBiH Sadik Ahmetović prije nekoliko dana je u svom otvorenom pismu za poraz Ćamila Durakovića u Srebrenici okrivio Edina Ramića, federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica, te Dževada Mahmutovića, predsjednika Regionalnog odbora Srednje Podrinje i savjetnika Bakira Izetbegovića.

Tvrdi da nisu ništa uradili da bi pomogli Ćamilu Drakoviću i da je rezultat u Srebrenici rezultat njihovih ličnih sujeta.

"Mislim da je Mahmutović pogrešno informisao predsjednika Izetbegovića o stanju u Srebrenici, vodio se ličnim interesima, ovladavanja Srebrenicom, a nikako pobjedom u Srebrenici. To je najlakši način za njegovu političku promociju. Trebali smo prije 02. oktobra krenuti u aktivnosti koje bi obezbijedile dovoljan broj Bošnjaka na biračkim spiskovima koji bi mogli donijeti pobjedu Bošnjaku. Mislim da su rukovodstvu stranke slali pogrešne ili lažne informacije", navodi Ahmetović. 

Tvrdi da je stranku upozoravao na ono što će se desiti, ali da je ubrzo isključen sa sastanaka. 

"Meni se nije povjerovalo, isključen sam sa sastanaka kada sam govorio o ovome. Isključen sam jer sam govorio o brojevima jer poznajem izborni sistem u Srebrenici i strukturu glasača. Istina se nekome nije svidjela jer sam rekao da ćemo izgubiti izbore u Srebrenici. Na kraju su sastanci bili bez mene", ističe naš sagovornik. 

Cijeli razgovor sa Sadikom Ahmetovićem pogledajte u prilogu. 

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uznović

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.