13.4.2021. 12:45
0
Da li su ugostiteljski objekti bili najveći izvori zaraze, da li će se virus tokom ljeta "umiriti" i da li bi država trebala zatvoriti granice pred nadolazeće praznike pitali smo prof. dr. Aidu Pilav
Posljednjih sedmica brojke novozaraženih u Kantonu Sarajevo opadaju, te je evidentan rezultat uvođenja strožijih mjera koje su bile na snazi od 20. marta do 12. aprila

Strožije mjere su podrazumijevale zatvaranje ugostiteljskih objekata, kladionica, bazena, teretana, te sportskih i spa centara.

Član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Aida Pilav u današnjem razgovoru za Source.ba portal govorila je o mjerama koje su bile na snazi, aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, te šta bi građani KS mogli očekivati s dolaskom toplijeg vremena, odnosno da li će virus "mirovati" tokom ljeta, te da li bi se prema njenom mišljenju državne granice trebale zatvoriti uoči nadolazećih praznika.

U nastavku pogledajte cijeli intervju sa prof. dr. Aidom Pilav.


Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.