17.6.2021. 18:00
2
"Mediji nikada nisu prenijeli da je Alisa Mutap 2016. poligrafski testirana i da je prošla to testiranje"
Alisa Mutap Ramić je danas predata Tužilaštvu BiH, a kako nam je potvrdio njen advokat Goran Dragović, ona je danas saslušana u prostorijama Tužilaštva u svojstvu osumnjičene na određene okolnosti.

"Mogu vam potvrditi da je danas u prostorijama Tužilaštva Bosne i Hercegovine Alisa Ramić rođena Mutap ispitana u prisustvu svojih branilaca Nine Kisić i Gorana Dragovića u svojstvu osumnjičene", kazao je advokat Dragović na početku razgovora. 

Istakao je da je Alisa iznijela svoju odbranu, tačnije, aktivno je iznijela svoju odbranu a vezano za sva pitanja koja su joj postavljena od strane postupajućeg tužioca.

"Također, nešto što sam već i ja i kolegica kazali drugim medijima jeste ta činjenica ponovno, dakle samoinicijativno, po ko zna koji put pozvala organe gonjenja i Tužilaštvo BiH da slobodno u bilo kojoj državi bude vještačena od strane eksperata domaćih ili stranih a u pogledu njenog zdravstvenog stanja pritom aludirajući na sve one navode o lažnoj amneziji i slično", rekao je on.

Naglašava da se ona ponudila da bude poligrafski testirana kako bi, kako kaže advokat, odagnala bilo kakvu sumnju i indiciju organa gonjenja u ovoj fazi.

"Još jedna informacija koju mediji nikada nisu prenijeli jeste činjenica da je ona 2016. godine nakon ovog događaja odmah poligrafski testirana od pripadnika MUP-a KS i da je naravno na sva pitanja odgovorila da tako kažem prošla to poligrafsko testiranje", zaključio je advokat Dragović u razgovoru za Source.ba portal.

Novinar: Ajdin Balićevac 

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.