20.9.2021. 14:13
0
Ovo je najljepša djevojka u Bosni i Hercegovini, za sebe kaže da je emotivna i suosjećajna a hobi joj je pisanje priča
Titulu najljepše u Bosni i Hercegovini odnijela je Adna Biber iz Sarajeva.

Odlučeno je to u subotnjem finalu izbora za Miss BiH za 2021. godinu u Lukavcu, gdje se za titulu najljepše Bosanke i Hercegovke takmičilo 18 djevojaka.

Adna će predstavljati BiH na izboru “Miss svijeta 2021” koji će se održati 16. decembra u Portoriku.

Lentu prve pratilje Miss BiH ponijela je Anđela Glišić iz Zvornika, a druge pratilje Sara Dangubić iz Ljubinja.

Lentu Miss Interneta ponijela je Tamara Banjac iz Ribnika. Miss televoltinga je Mihaela Majstorović, Srbac, fotogeničnosti Ivona Šakotić iz Bileće, a miss šarma je Jasmina Krilić iz Mostara. Miss Emy magazin fotomodel je Ina Ponjavić iz Bosanske Gradiške.

Krunu naljepše djevojke u ovom izboru ljepote novoj missici predala je Ivana Ladan iz Jajca.

Ovogodišnji izbor za Miss BiH protekao je u svečanoj azmosferi, s obzirom da se radi o 25 izboru najljepše djevojke BiH.

Početkom ovoga mjeseca započele su pripreme i snimanja za ovo takmičenje, a finalistice su boravile u Garden City Hotelu & Resortu u Konjicu, gdje su provele 12 nezaboravnih dana.

Kao i svake godine Direkcija Miss BiH u okviru ovog izbora promovira opšte društveno korisne teme, a ove godine akcenat je bio na promociji podizanja ekološke svijesti i posebno problemu divljih deponija u BiH.

I kandidatkinje koje su se takmičile za ovu prestižnu nagradu su dale svoj doprinos u promovisanju očuvanja životne sredine i uzele učešće u akcijama čišćenja okoliša.  

Miss BiH 2021. održao se u vrijeme Sajma turizma i ekologije "List" u Lukavcu, koji su pokrovitelji zajedno s Turističkom zajednicom Općine Lukavac i Općinom Lukavac, a u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma te zaštite okoliša.



O pobjednici

Adna Biber ima 19 godina i dolazi iz Sarajeva. Nakon završene Srednje zubotehničke škole u Sarajevu, upisala je Međunarodne odnose i diplomatiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Za sebe kaže da je emotivna, suosjećajna i strpljiva osoba, a hobi joj je pisanje priča i eseja. 

"Lijepa, ambiciozna i školovana", navedeno je u službenom dijelu predstavljanje kandidatkinje.



"Obzirom da za Miss BiH za Miss Svijeta nije bitan samo fizički izgled, nego i obrazovanje, šarm,
komunikativnost, pozitivna energija, ponašanje, disciplina i slično, Direkcija se pobrinula da kandidatkinje imaju razne edukativne radionice", navodi se iz Direkcije. 

(Ajdin Balićevac)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.