8.3.2023. 18:15
0
Sarajevo kao najveće svjetske metropole: Preko 100 miliona KM vrijedna investicija. Na "udaru" i najveće ustanove iz oblasti zdravstva - KCUS i Opća bolnica
Po uzoru na svjetske metropole, Sarajevo će dobiti prvu privatnu opću bolnicu. Datum otvaranja bolnice je 25. novembar ove godine.

Radi se o ASA bolnici u naselju Nova Otoka. Vrhunski strani i domaći stručnjaci već zauzimaju svoje mjesto u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Bolnica će biti smještena na sedam spratova sa kapacitetom 180 bolničkih kreveta, deset operacionih sala, a osiguraće radna mjesta za oko 400 uposlenika.

Riječ  je o najvećoj investiciji u oblasti zdravstva u Bosni i Hercegovini, budući da vrijedi više od 100 miliona KM.

Konkurs koji je otvoren 17. novembra prošle godine je kako se navodi na stranici ASA bolnice završen.

Prije petnaestak dana direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović je kazao da se za mjesec dana na konkurs prijavilo skoro 7.000 osoba.

ASA Bolnica će biti zdravstvena ustanova koja pruža zdravstvene usluge iz oblasti opšte hirurgije, ortopedije, interne medicine sa posebnim težištima na kardiologiju i gastroenterologiju, pedijatrije, ginekologije i porodiljstva kao i odjel urgentnog zbrinjavanja pacijenata.

Osim toga, sarađivat će sa Međunarodnim Medicinskim Univerzitetom u Beču, i to u oblastima:
- Razvoj sistema upravljanja kvalitetom i sigurnosti po najvišim međunarodnim standardima
- Kontinuirana edukacija kadra u ASA Bolnici i u Opštoj Bolnici Beč
- Kliničko upravljanje ASA Bolnicom od strane renomiranih evropskih stručnjaka

Naša ekipa je obišla radove na ASA bolnici a u prilogu pogledajte šta je kamera Source portala zabilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Nein Mustafić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.