24.3.2023. 19:09
33
"Normalno da je kriv kad neko da pare za nešto što ne vrijedi. Hajd' ti kupi babi auto za 20 hiljada, a vrijedi pet hiljada. Kad je Muriz Memić mogao da izdrži tolike godine, izdržat ćemo i mi ove respiratore"
Nastavak glavnog pretresa u slučaju "Respiratori" održano je prije dva dana u Sudu Bosne i Hercegovine iznošenjem završnih riječi odbrane trećeoptuženog Fikreta Hodžića, a potom i odbrane četvrtooptužene Jelke Milićević.

Akteri tog predmeta terete se u vezi s nabavkom 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je, nakon proglašenja stanja nesreće u FBiH uzrokovnog  pandemijom koronavirusa u proljeće 2020. godine, za potrebe Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Kine uvezla firma 'F. H. Srebrena malina'.

Presuda će biti izrečena 5. aprila u 9 sati, odlučilo je Sudsko vijeće, čiji je predsjedavajući Branko Perić.

Suđenje je trajalo duže od dvije godine.

Kakva su očekivanja građana od presude u ovom predmetu, provjerili smo danas na ulicama Sarajeva.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Nein Mustafić

 
33
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.