23.1.2018. 20:36
0
Alija imamović: Bez obzira na sve sa ponosom nosim grb na grudima i uvijek trčim za cijelu Bosnu i Hercegovinu
Da Bosna i Hercegovina ima jako puno mladih i uspješnih ljudi dokaz je i mladi atletičar i maratonac Alija Imamović.

Naime, Alijina karijera ide uzlaznom putanjom i na putu je da ostvari svoje ciljeve ali i vrhunske rezultate. 

Kroz razgovor sam ga pitala o uzorima na šta mi je ovaj mladi sportista odgovorio neočekivano:

“Uzora u sportu nemam, meni su uzori moji roditelji, kada vidim kako se bore kroz život da bi nas izveli na pravi put i da nam obezbijede egzistenciju, i sam kada vidim to sve meni je još veći podstrek da napravim što bolji rezultat i da pokažem da je sve moguće, krenuo sam od nule, a svojim trudom i zalaganjem sam postigao to što sam postigao”, rekao je za Source Alija Imamović.

Iza njega je veoma uspješna 2017. godina u kojoj je postigao dosta uspjeha, a dalji cilj mu je da budućim pripremama dosegne takav nivo psihofizičke spremnosti kojim će uspijeti da ostvari normu za predstojeće Evropsko prvenstvo u maratonu, ali i odlazak na Olimpijadu u Tokyo 2020. godine.

U nastavku pogledajte naš razgovor sa Alijom.

Novinarka: Ajla Hurko
Kamerman i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.