12.3.2018. 18:30
2
Andrea Svoboda: Nakon uspješne prošlogodišnje sezone pripreme za ovu su još teže jer moram opravdati titule koje sam dobila
Bodybuilding i ako u našoj zemlji nije bio nepoznanica ni prije 30 godina nije ni sada, ali bez obzira na sve to ipak nije dovoljno razvijen i mnogi koji se žele tim baviti prolaze kroz određene poteškoće i dosta toga moraju sami finasirati.

Međutim naša zemlja ipak ima svoju i to veoma uspješnu predstavnicu, mladu Sarajku Andreu Svobodu iz tima Terzo.

Moja kategorija je Wellness Fitness, a osvojila sam četiri medalje i četiri pehara do sada, a takmičila sam se u Jagodini (Srbija) gdje sam osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji Wellness Fitness, potom državno takmičenje Sanski Most (BiH) prvo mjesto, nakon toga Sarajevo open prva u svojoj kategoriji i jedno od najbitnijih takmičenja gdje sam zaokruzila sezonu je Balkansko u Čačku (Srbija) gdje sam takođe bila prva u svojoj kategoriji 



Što se tiče bodybuildinga kod nas ovaj sport nije toliko razvijen, dok je u inostranstvu znatno bolja situacija, a što se tiče iskustva bogatija sam naravno za nadolazeću sezonu, jer je u prethodnu uloženo dosta rada truda i vremena sa trenericom Zeljkom Estebane Terzo i selektorom Mirsadom Terzom. 



Na ideju sam došla sasvim spontano, a na to je uticalo teško razdoblje kroz koje sam u tom trenutku prolazila, a bodybuilding je bila moja slamka spasa. 

Kada sam se počela baviti bodybuildingom porodica na početku i nije baš sve ovo shvatala ozbiljno, dok nisu uvidjeli koliko sam ozbiljna, koliko mi znači ovaj sport i da je to nešto čime se želim baviti, tako da su me nakon toga podržali što mi je izuzetno drago 

Što se tiče predrasuda o ovom sportu u našoj zemlji ima mnogo, pogotovo kada je u pitanju bodybuilding i žene u tome, nažalost situacija je takva kakva jeste i nadam se da će se stabilizovati u skorije vrijeme.

Ostatak intervjua pogledajte u videu.

Novinar: Ajla Hurko

Kamerman i montažer: Almir Biber

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.